QUÈ MOSTRA LA MOSTRA?
prova llegenda, a veure si es molt llarga o no, això és una prova

Comparteix:

QUÈ MOSTRA LA MOSTRA?

Aquesta mostra literària i fotogràfica versa sobre animals i té un doble objectiu: per una banda, difondre textos de la literatura popular i tradicional i també de la culta, a través de la mirada fotogràfica de l’artista Tanit Plana i, per l’altra,  promoure l’exhibició de l’obra de grans artistes en el marc d’espais poc habituals, com les biblioteques o cases particulars.

La mostra, produïda per Tantàgora amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, consta de 6 peces: 1 cartell de presentació i 5 cartells dedicats a cadascun dels animals. Les fotos de Tanit Plana es conjuguen amb breus apunts literaris, una acurada selecció literària que tracta del llop  (animal del pèl), l’àguila (animal de ploma), el tauró (animal d’aigua), el gripau (animal amfibi) i el drac (animal fantàstic).

L’artista Tanit Plana reinterpreta  els textos amb les seves fotos. Aquesta creadora defuig els enquadraments tradicionals i busca constantment un punt de vista diferent, ja sigui per la utilització de lents gran angulars o l’ il·luminació artificial amb flaix. Gran amant de la texturització del color, opta per treballar una gamma natural amb volums i gradacions per contribuir al dinamisme de la composició.  Ha estat premiada al Fotopress 2010 i Photoespaña 2012.

Es pot accedir a la mostra acudint a les biblioteques de Catalunya i, també, consultant  les activitats del Festival Flic  www.flicfestival.com

La versió digital de la mostra  conté més continguts relacionats amb els animals, una selecció de llibres, i un grapat de propostes lúdiques. Aquest web s’anirà ampliant de manera dinàmica i interactiva amb noves propostes; oferirà també una selecció de les millors aportacions que els visitants faran arribar per internet.

Amb l’objectiu de promoure l’exhibició de l’obra de grans artistes en el marc d’espais pocs habituals,es podran adquirir els cartells per lluir a les parets de casa, de l’oficina, de l’escola, etc.  Els interessats poden clicar el següent enllaç.

Crèdits

Fotografia: Tanit Plana

Selecció de textos:Roser Ros

Comissariat: Roser Ros

Disseny: Magalí Homs

Disseny Gràfic: SlowArtWork

Producció: Tantàgora

 

Amb la col.laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya